Hei, jeg heter Tone!

Jeg bor på gård i Havnås i Indre Østfold. Her har jeg også min praksis og min klinikk.

Hit kan du komme for å få behandlet hund, katt eller hest.

Du også kan også få ditt eget hjemmetreningsprogram eller opplæring til  egentrening i vanntredemølle for hunden din. Ta kontakt så finner vi den beste løsningen for dere.

Hest på Hard

visjon

Mitt hovedmål er å holde dyr friske, sterke og skadefri. Jeg bruker ulike metoder og teknikker i tillegg til å gi eierene et tilpasset hjemmetreningsprogram som er enkelt å utføre samtidig som det er effektivt. Man trenger  ikke nødvendigvis å  kjøpe dyrt og plasskrevende utstyr for å til et godt treningsopplegg, enten det gjelder hund eller hest. Jeg har treningsopplegg både med og uten treningsutstyr.

I min behandling benytter jeg meg av akupunktur, laser, muskelterapi og massasje, kranio-sakral- og fasia-teknikker, laserakupunktur, magnetstrømbehandling. I noen tilfeller brukes også homeopati, urter og en endring i fôrplan som støtteterapi.  

Bakgrunn og erfaring med dyr

Jeg tror jeg har vært over snittet interessert i dyr fra jeg var barn. Hjemme hadde vi  katt og kaniner og min aller første hund fikk jeg først kjøpe for egne konfirmasjonspenger og da var jeg gammel nok til å ta vare på den selv. Det var bokseren Heidi. Det var stort å ha egen hund og Heidi fulgte meg i tykt og tynt i flere år. Etterhvert har det blitt flere hunder og flere ulike raser. Det går ikke an å tenke seg livet uten hund. Hest begynte jeg  å ri da jeg var ti år og det kom rideskole til «byn». Jeg brakk til og med lårbeinet i en alder av 10 da jeg lekte hest og med rytter på ryggen ramlet jeg på hinder i en meget krevende sprangbane. Egen hest ble det først da jeg var ferdig utdannet, tjente penger og ikke minst hadde tid til å ta meg av den. Dette var en liten engelsk fullblodshoppe på tre år, som allerede hadde vært løpshest. Hun het Pharlady. Hun viste seg å ikke være særlig trygg å ri,og med den   så ble derfor heller satt i avl. To føll fikk jeg fra henne.  Grunnen til at jeg skaffet meg en engelsk fullblodshest var at jeg på det tidspunktet allerede hadde mange års erfaring med trening og stell av galopphester på Øvrevoll. Det var nok også da interessen for og grunnlaget for å holde hester friske og skadefri ble lagt. Senere overførte jeg også det til hunder.

I dag  bor jeg på egen gård (også en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse) hvor vi for tiden har en katt, to hunder, tre moskusender og tre ridehester, hvorav den yngste er en eks-galopphest som kom fra Øvrevoll i fjor. De to andre er svensk varmblods ridehest og en P.R.E. (Spansk ridehest).

Mine kjerneverdier

Etter å ha jobbet i mange år som ingeniør, bestemte jeg meg for å følge drømmen om å med å jobbe med og for dyr. I løpet av disse årene dukket det opp flere dyreterapeutstudier som jeg leste og tok eksamen i. Både i inn- og utland. Jeg fikk i tillegg med meg ett år som dyrlegeassistent på en av Stavangers største og fineste veterinærklinikker.

Gjennom flere år har jeg lært meg   mange ulike teknikker og har i dag mye i verktøykassen jeg kan kombinere for å hjelpe dyr som har en utfordring med kroppens bevegelser . Det å være dyrenes ambasadør og å lære om hvordan best mulig ta vare på deres fysiske og emosjonelle helse vil være et livstidsprosjekt. Her blir jeg aldri ferdig utlært. Det har blitt en livsstil.