SureFoot Pads

Etter i flere år å ha brukt balanseputer,- baller etc i min jobb som rehabiliteringsterapeut for hunder, og sett hvilken forskjell denne type trening/opptrening kan gjøre, kom dagen da jeg virkelig hadde bruk for tilsvarende til min egen hest.

Den hadde fått en skade og etter at skadeperioden med ro var ferdig og veterinæren gav grøntlys for opptrening og rehabilitering, manglet jeg dette viktige hjelpemiddelet. Jeg prøvde meg frem med det som var tilgjengelig på det norske markedet, men det var enten laget for hund eller for folk og ikke for et dyr på 500+ kg. Jeg prøvde meg likevel frem med det som var tilgjengelig, men med samme resultat; enten ble de for myke eller så var de fylt med luft og dermed en fare for punktering eller så revnet de under hoven (selv hov uten sko) Jeg trålet markedet og fant til slutt noe som var akkurat det jeg var på jakt etter. I USA finnes det en dame som heter Wendy Murdoch som hadde utviklet en serie med balanseputer for hest, som heter Sure Foot. Midt i blinken! Jeg tok kontakt med dem og siden disse ikke var å få kjøpt i Norge, ble vi enige om at da bør jeg ta dem inn og gjøre de tilgjengelige for det norske hestefolk!

Så til alle dere som har interesse for hestekroppen, enten dere er veterinærer, terapeuter, hovtrimmere eller hovslagere, instruktører eller hesteeiere