Blog

Da var vinterferieuken over, og for en fantastisk uke det har vært, med så mange som ville prøve hundesvømming! Noen tok det på strak labb, mens andre trenger lenger tilvenning. Det har vært hunder i alle aldre og størrelser. Hele 18 ulike raser har vært innom bassenget denne uken! Berner sennen, Schæfer, Border collie, Jakt-cocker, Jakt-golden, Jakt-labrador, Labradoodle, Lasha apso, Bischon havanais, Jack Russel, Whippet, Collie, Alaskan husky, Siberian husky, Staffordshireterrier, Kooiker, Pomeranian og Dvergpincher! Det er så gøy at så mange ønsker å finne mer ut om hvilken fantastisk form for trening, opptrening, vedlikehold, slanking og avveksling dette er! - Til dere som tok bilder/film, del det gjerne med oss her! 🙂 Og til alle som benyttet seg av vinterferietilbudet, kjøpte seg kort og ble medlem av svømmeklubben - Hjertelig velkommen! Vi håper dere skal få mye glede og nytte av bassenget! Ha en hundefin helg 🙂

Fortsatt badekåper i mange fine farger og størrelser på lager.

***VINTERFERIETILBUD*** Vi kjører drop-in pris på svømming hele uken! (200,- pr hund) I tillegg er det 10% på klippekort og 3mnd's-kort og hele 20% på 6mnd-kort.

Selv om det er vinterferie i neste uke, holder vi åpent og har ledige timer både for behandling og drop-in svømming!

Kan alle hunder svømme? Ja de kan det. De må det, det er livreddende. I frambeina har de en svømmerefleks, som gjør at disse automatisk begynner å padle når de kommer i dypt vann. Er alle hunder flinke til å svømme? Nei, ikke alle hunder har like god svømmeteknikk. Noen blir veldig redde og stresset og ligger mer eller mindre vertikalt i vannet og fekter seg, hyperventilerende mot land. Men de kan lære! Det er derfor svært viktig for hundens selvfølelse og følelse av trygghet å få en god start. En redd hund lærer ikke. En god og rolig introduksjon til vann, som gir trygghet for fremtiden og hvor hunden forstår og har tillit til at den ikke kommer til å drukne er så viktig. Først da kan fokus på selve svømmingen starte. Vi bruker alltid flytevest, det får opp bakparten slik at den flyter bedre og når hunden så har roet seg ned kan man begynne, med en eller to liner, å føre hunden mellom handler og instruktør og se på teknikken. Korte økter og mange pauser er veldig viktig i starten. Når hunden så er trygg i vann, er nytten av svømmetrening virkelig stor. Det er gunstig for å få en hund i form og å bygge muskler. Det er gunstig for hunder som trenger å gå ned i vekt. Det er gunstig for hunder med forkalkninger i rygg eller ben å opprettholde aktivitet uten smerter. Det er viktig for å bygge opp kroppen igjen på en skånsom måte etter sykdom og skade. Det er viktig å være trygg i vann, slik at dersom en skade skulle oppstå og hunden trenger vannrehabilitering, har man vunnet mye tid ved at den allerede er ferdig med -bli trygg fasen-! At en hund liker å bade, dvs løpe inn og ut av vannet med gjenstander, er ikke det samme som at den føler seg trygg når vannet er dypt og den virkelig må svømme. Det kan bli en helt annen reaksjon i starten når den kommer i bassenget. Hver mandagskveld har vi opplæringstimer. Ingen er for liten, ingen er for stor. Ingen er for gammel og ingen for ung. Bli med da vel!

Til hestefolket: Dette er en veldig informativ video av hestens anatomi og hvor sent de ulike vekstsonene lukker seg. De fleste hester putter vi vekt på og rir lenge, lenge før det skjer.... Tankevekker.

Genialt og enkelt. Vipps har du en hund som står i ro, enten det er hos veterinær eller ved undersøkelse hos fysioterapeut.

Denne var jo litt festlig 😀